İnci Holding Kimdir?

1952 yılında temelleri atılan ve günümüzde halen otomotiv sektörünün öncü markaları arasında yer alıp 10 iştirakiyle büyümeye devam eden İnci Holding, sahip olduğu sürdürülebilirlik anlayışı çerçevesinde yürüttüğü projeler, gerçekleştirdiği etkinlikler ve tarihindeki kilometre taşları ile göz önünde durmaktadır. İnci Holding, 1985 yılında Cevdet İnci Eğitim Vakfının kuruluşuyla insan hayatına doğrudan dokunmakta olup, ayrıca 2021 yılına ait sürdürülebilirlik raporunun yayınlanmasıyla birlikte şeffaflık, güvenilirlik, netlik gibi unsurlarla bu alandaki sağlam duruşunu da desteklemektedir.

AZKarbon Nasıl Doğdu?

Sürdürülebilir bir geleceğe dair sorumluluk bilincine sahip olan İnci Holding, 2021 yılında ‘değişim temelden başlar’ diyerek yeni bir girişim fikrinin tohumlarını ekti. Gelişen ve değişen yenilikçi teknolojiyi toplumsal, çevresel ve ekonomik faydalar yararına kullanmayı amaçlayarak AZKarbon’un oluşmasına katkı sağladı. Ortaya attığı girişim fikriyle iklim kriziyle mücadelede sorumluluk alarak dijital pazar yerlerinde sürdürülebilirlik ve çevre faktörünün altını çizerek sektöre yeni ve yeşil bir soluk getirmeyi amaçlamaktadır. A’dan Z’ye temiz enerji çözümlerini bir araya getirerek değişen küresel iklim ve ekosistemin de bilincinde olan, alışveriş deneyimlerinde bilgi edinmek, yenilenebilir ve sürdürülebilir seçimler yapmak isteyen tüketicileri; alanında uzman, ürün ve hizmetleri ile aktif olarak yer edinmiş tedarikçiler ile buluşturan bir pazaryeri olan AZKarbon, tüketici memnuniyeti ile doğa bilinci ve ekonomik karlılığı eş merkeze koymaktadır. Hem çevre hem bütçe dostu çalışmalarını sürdürülebilirlik odaklı olarak aktif olarak sürdürmesi adına 2022 yılında AZKarbon’un ayrı bir şirket olarak yoluna devam etmesine karar verilmiştir. Atılan bu adım Türkiye’de alanında öncü bir pazaryerinin markalaşması için oldukça önemli olmasının yanında gelecek nesiller ve yeşil dönüşüm için yapılan oldukça anlamlı bir yatırımdır. Yıllar içinde gerçekleştirilen sürdürülebilirlik odaklı ve çevre duyarlı tüm faaliyetleri somut ve kalıcı bir hale getirmesi misyonuyla AZKarbon, alanında uzman ve sorumluluk sahibi olarak sektörde yerini almıştır.

AZKarbon Sektörde ve Toplumda Neyi Amaçlamaktadır?

Sadece çevre duyarlı olmakla yetinmeyip yenilenebilir teknolojilerin kullanımına bağlı olarak hem karbon emisyonlarının azaltılması hem de enerji maliyetlerinin düşürülmesi için çalışan AZKarbon’un tüketicilere sağladığı ekonomik avantajlar da göz önünde bulundurulması gereken stratejik bir husustur. Kuruluş felsefesi kapsamında ekosisteme kalıcı fayda sağlamanın yanında bilginin gücünü ön plana çıkarmak olan AZKarbon, hem tüketiciler hem de tedarikçiler için bir kılavuz olmayı hedeflemektedir. Her geçen gün değişen ve gelişen dünya düzeniyle uyumlu olarak yenilikçi teknolojileri yakından takip ederek ürün/hizmet almak isteyen müşterilerle alanında uzman ve hedefe yönelik en uygun tedarikçileri güvenilir bir mecrada zaman ve bütçe kaybı olmadan buluşturan AZKarbon, tüm süreçleri yakından takip etmekte, sürecin her iki tarafını güncel olarak bilgilendirmekte ve toplum için bir yol gösterici olarak faaliyetlerini sürdürmektedir. AZKarbon’un sürdürülebilir bir geleceğe dayalı kuruluş hedeflerinin bir parçası olup, bu hedeflerin ulaşılmasına katkı sağlamak için AZKarbon’u sosyal medyadan takip edebilirsiniz.