Sürdürülebilir kalkınma hedefleri doğrultusunda karbon emisyonlarının azaltılması, enerji verimliliğinin sağlanması, çevrenin korunması gibi amaçlarla hayat bulan AZKarbon, faaliyetlerini sürdürürken sürdürülebilir kalkınma hedeflerini kendine kılavuz olarak belirlemiştir. Başka bir deyişle, sürdürülebilir kalkınma hedefleri rehberliğinde sürdürülebilir ürün ve hizmetleri tüketiciyle buluşturmaktadır. AZKarbon, çevresel, ekonomik ve toplumsal faydayı eş zamanlı olarak gözeterek bir yandan küresel hedeflerin gerçekleşmesine de katkı sağlamaktadır.

AZKarbon Sürdürülebilir Kalkınma Hedefleri Nelerdir?

Kuruluş felsefesi, sunduğu ürün ve hizmetler, gerçekleştirdiği faaliyetler ile AZKarbon’un doğrudan etki ettiği sürdürülebilir kalkınma hedefleri sırasıyla aşağıdaki gibidir:

Nitelikli Eğitim

Herkes için kapsayıcı ve nitelikli eğitimin sağlanması ve yaşam boyu öğrenimin desteklenmesi temel amaçtır. Tüketiciyi sürdürülebilirliğin her alanında bilimsel ve nitelikli bilgilerle buluşturan AZKarbon blog ve paydaşların gelişimine katkı sağlayan eğitim ve içerikleri bünyesinde barındıran AZKarbon Akademi ile Nitelikli Eğitim’in gelişmesine ve yerleşmesine doğrudan katkı sağlanmaktadır.

Temiz Su ve Sanitasyon

AZKarbon erişilebilir su ve atık su hizmetlerini ve sürdürülebilir su yönetimini herkes için güvence altına almayı hedeflemiştir. AZKarbon bünyesinde tüketiciye sunulan ürün gruplarından olan solar sulama sistemleri ve tarımsal sulama paketleri ile özellikle tarımsal vahşi sulamanın önlenerek sürdürülebilir su yönetiminin sağlanmasına yönelik çalışılmaktadır. Bu alanda sunulan ürün çeşitliliğinin arttırılması da belirlenen hedefler arasındadır.

Erişilebilir ve Temiz Enerji

Bu hedefin temel amacı herkes için karşılanabilir, güvenilir, sürdürülebilir ve modern enerjiye erişimi sağlamaktır. AZKarbon’un tohumlarının yeşermesinin en önemli prensiplerinden birisi olan karbon emisyonlarının azaltılarak iklim değişikliğiyle mücadeleye katkı sunulması, dolayısıyla yenilenebilir enerji çalışmalarının hız kazanması erişilebilir ve temiz enerji konseptiyle doğrudan ilişkilidir. AZKarbon bünyesinde hem bireysel hem de kurumsal tüketiciye sunulan ve temel ürün gruplarından biri olan güneş enerjisi sistemleri kurulum hizmeti kapsamında ön fizibilite ile fikir edinme, teklif toplama ve anahtar teslim olarak kurulum süreçleri ile tüketicilerin en verimli teknolojilere ekonomik olarak en uygun şekilde ulaşması sağlanmaktadır.

Sanayi, Yenilikçilik ve Altyapı

Dayanıklı altyapılar tesis etmek, kapsayıcı ve sürdürülebilir sanayiyi desteklemek ve yenilikçiliği güçlendirmek hedefinde çalışmaları kapsamaktadır. Yenilenebilir enerji sistemleri üretimi gerçekleştiren tedarikçileri bünyesinde barındırıp desteklemesi ve kurumsal kullanımda yenilenebilir enerji kullanımını teşvik etmesiyle AZKarbon sürdürülebilirlik alanında güvenilir, kaliteli ve modern altyapının gelişmesine katkı sağlamaktadır. Bunun yanında ileride sunmayı planladığı çatı izolasyon ve mantolama gibi ek hizmetlerle enerji verimliliği altyapısının güçlendirilmesine de çalışmaktadır. Ürün başına karbon emisyonlarındaki azaltımı desteklemesi ve sürdürülebilirliğin sağlanmasında altyapının iyileştirilmesine doğrudan katkı sağlaması gibi özellikleri başta olmak üzere sunduğu ürün ve hizmetler bu hedefe doğrudan katkı sağlamaktadır.

Sürdürülebilir Şehirler ve Topluluklar

Temel amacı şehirleri ve insan yerleşimlerini kapsayıcı, güvenli, dayanıklı ve sürdürülebilir kılmaktır. Isı yalıtımı ve izolasyon sistemleri, enerji yönetimi ürün grupları, solar sistemler başta olmak üzere sunduğu ve sunacağı ürün ve hizmetlerle sürdürülebilir kentleşmenin gelişmesine katkı sağlayan AZKarbon, hava kalitesinin iyileştirilmesine doğrudan etki etmekte, mobilite kategorisi ve sunduğu şarj istasyonlarıyla da tüketiciye erişilebilir, sürdürülebilir ve yenilikçi ulaşım modelleri sunmaktadır.

Sorumlu Üretim ve Tüketim

Sürdürülebilir üretim ve tüketim çerçevesinde yapılacak değişikliklerle geleceği iyileştirebiliriz. Günümüzün en önemli küresel gündem başlıklarından biri olan enerji sorunuyla mücadele kapsamında iklimlendirme, beyaz eşya, enerji tasarruflu cihazlar vb. ürün gruplarını bünyesinde barındıran AZKarbon, sorumlu enerji tüketiminin yaygınlaşması ve gelişmesi için çalışmaktadır. Aynı zamanda yenilenebilir kaynak kullanımıyla enerji üretimini destekleyen AZKarbon, sunduğu taşınabilir güç istasyonları ve inverterler ile enerji depolanması ve etkin, verimli ve yenilikçi enerji yönetimine katkı sağlamaktadır. “Enerji ihtiyacı evrenseldir” diyerek gelecek nesillerin dünyasını korumayı kendine misyon belirleyen AZKarbon, çevreye uyumlu teknoloji trendlerini yakından takip ederek sürdürülebilir kalkınmayı desteklemektedir.

İklim Eylemi

İklim değişikliği ve etkileri ile mücadele için acil eylem faaliyetlerini kapsamaktadır. Bu hedefin sağlanması için çok yönlü, bütüncül ve kapsayıcı olarak harekete geçen AZKarbon hem bireysel hem de kurumsal kullanımlara uygun ürün ve hizmetleri bir arada sunarak karbon emisyonlarının azaltılmasında topyekûn bir etki sağlamayı amaçlamaktadır. Bir yandan AZKarbon blog ile bu alanda toplumu bilinçlendirirken diğer yandan sunduğu ürün ve hizmetler aktif bir rol oynamakta olup küresel uygulamaları, yenilikçi teknolojileri ve enerji verimli ürünleri bünyesinde barındırarak misyon ve vizyonu kapsamında faaliyetlerini sürdürmektedir.

Karasal Yaşam

AZKarbon’un ana amaçları arasında karasal ekosistemleri korumak, iyileştirmek ve sürdürülebilir kullanımını desteklemek; sürdürülebilir orman yönetimini sağlamak, çölleşme ile mücadele etmek, arazi bozunumunu durdurmak ve tersine çevirmek, biyolojik çeşitlilik kaybını önlemek bulunmaktadır. AZKarbon, karasal yaşamın korunması adına çeşitli sosyal sorumluluk projeleri; sivil toplum kuruluşları iş birlikleri ve ağaçlandırma çalışmaları gerçekleştirmeyi planlamaktadır. Bu çalışmaların birer kampanya haline gelerek toplumsal katılımın artmasını amaçlayan AZKarbon, faaliyetlerini gelenekselleştirerek etki alanını genişletmeyi hedeflemektedir.

Amaçlar için Ortaklıklar

Uygulama araçlarını güçlendirmek ve sürdürülebilir kalkınma için küresel ortaklığı canlandırma gayesiyle yapılan çalışmalardır. Akademi, dernek, sosyal medya, ticari iş birliği vb. pek çok alanda iş birlikleri yürüterek faaliyet kollarını genişletmeyi ve daha çok insana dokunarak bilinçlendirmeyi göz ardı edilemez bir faaliyet alanı olarak gören AZKarbon, sürdürülebilirlik kavramının yerleşmesi ve yaygınlaşması için iş birliğinin gücüne inanmaktadır. Bu bakış açısıyla tedarikçi-tüketici-AZKarbon birlikteliğinin önemine de dikkat çekmekte, sürdürülebilir kalkınmanın sağlanması noktasında faaliyetlerini ortak deneyim ve çok paydaşlı etkileşim çerçevesinde yönetmektedir.

AZKarbon Sürdürülebilir Kalkınma Projeleri Nelerdir?

AZKarbon’un küresel boyutta sürdürülebilir kalkınma hedefleri rehberliğinde sürdürülebilirlik alanında attığı tüm bu adımlar, gelecek faaliyetlerinin habercisi niteliğindedir. Daha fazla hedefe doğrudan etki etmek ve toplumda daha fazla bireye ulaşarak sürdürülebilir kalkınmaya katkı sağlamak adına AZKarbon ürün ve hizmet çeşitliliğini arttırarak bünyesinde daha fazla tedarikçi barındırmayı, AZKarbon blog ve AZKarbon Akademi aracılığıyla daha fazla bilgi aktarımı yapmayı ve en önemlisi gerçekleştireceği faaliyet, kampanya ve yenilikçi uygulamalarla sektörde öncü olmayı sürdüreceğini vaat etmektedir. Tüm bunları yaparken bu iş birliğinin bir parçası olmak ve gelecek nesillerin dünyasını korumaya katkı sağlamak için AZKarbon’u takipte kalın. Sosyal Medya Hesaplarımızdan Bizi Takip Edebilirsiniz. İnstagram: AZKarbon Twitter : AZKarbon Linkedin : AZKarbon