AZKarbon Kimdir?

Sürdürülebilirlik, iklim kriziyle mücadele, karbon emisyonlarının azaltılması, yeşil ve yenilikçi teknolojilerin takibi ve toplumun bilinçlendirilmesi gibi değerlerle faaliyet alanlarını biçimlendirip değiştiren AZKarbon, hem tüketiciye hem de tedarikçiye sunduğu olanaklarla sektör içerisinde dikkatleri üzerine çekmeyi başardı. Dijitalleşmenin öngörülemez hızdaki ilerleyişine entegre olarak küresel gündemi ve sektörü yakından takip eden AZKarbon ülkemizin online ticaretine yepyeni yeşil bir soluk getirdi.

AZKarbon Dijital Dünyasının Tüketici ve Satıcılara Katkısı Nedir?

Temelde “dönüşümü sahipleniyor, geleceğe sahip çıkıyoruz” diyerek temiz, verimli ve kazandıran yenilikçi teknolojileri bünyesinde toplayan AZKarbon, hem bireysel hem de kurumsal olarak yeşil dönüşüm sürecine dahil olan tüm tüketicileri kucaklamaktadır. Geniş bir yelpazede sunduğu ürün ve hizmetlerle tüketicileri en doğru tedarikçilerle buluşturmakta, bunu yaparken sosyal ve çevresel faydanın yanında ekonomik karlılığı da göz önünde bulundurmaktadır. AZKarbon’u kullanarak güneş enerjisi sistemlerinden beyaz eşyalara, iklimlendirme sistemlerinden mobiliteye kadar çevre dostu ve enerji verimli pek çok ürün grubuna ulaşabileceğiniz gibi anahtar teslim güneş enerjisi kurulumu başta olmak üzere pek çok hizmet grubunda alanında uzman ve güvenilir tedarikçilerden en uygun teklifleri toplayabilirsiniz. Tüm bunları yaparken AZKarbon markası altında güvenilir, dürüst ve şeffaf alışveriş deneyiminin tadını çıkarırken çevrenin korunmasına katkı sağlayabilirsiniz. AZKarbon’un temelleri 2021 yılında atılmış ve kuruluşu 2022 yılında gerçekleşmiştir. Bunun yanında uzman kadrosu ve deneyimli ekibiyle profesyonel bir deneyim vaadi sunmaktadır. AZKarbon’a gerek tüketici gerekse tedarikçi olarak; sosyal medya hesaplarından, web sitesinden, e-posta veya canlı yardım kanallarıyla rahatlıkla ulaşabilirsiniz. Mükemmel müşteri deneyimi için çalışan AZKarbon'ın ekibinden uzman bilgisi alabilir, süreçlerle ilgili bilgi sahibi olabilirsiniz.

AZKarbon’un Faaliyet Alanları İçerisinde Yenilenebilir Enerjinin Önemi Nedir?

Söz konusu bugünü sürdürürken geleceği korumak olunca bilinç ve eğitimin önemine inanan AZKarbon'da, toplumu bilinçlendirmek ve dijital bir ansiklopedi oluşturarak yol gösterici olabilmek adına AZKarbon Blog’u yayına almıştır. Bu kapsamda yenilenebilir enerji kaynak kullanımından yatırım teşviklerine, sürdürülebilirlik kavramlarından dünyadaki iyi uygulama örneklerine ve hatta küresel yaptırımlara kadar pek çok içeriğe yer verilmektedir.

AZKarbon’un Topluma, Satıcılara ve Tüketicilere Katacağı Değer Nedir?

Online bir pazaryeri olarak AZKarbon sadece tüketiciler için değil tüm paydaşlar için de aktif olarak faaliyetlerini sürdürmektedir. Paydaşlara özel olarak hazırlanan yepyeni bir platform olan AZKarbon Akademi ile başta sürdürülebilirlik olmak üzere pek çok eğitim içeriği ücretsiz olarak sunulacak ve kurumsal gelişimlerine katkıda bulunulmaya yönelik faaliyetler sürdürülecektir. Bunun yanında platform bünyesinde tüketici alışveriş analiz raporlarına yer verilerek tedarikçilerin kendilerini geliştirip gözlemleyebilmeleri sağlanacaktır. Tüm bunlara ek olarak AZKarbon’un işleyişi, tedarikçi olma süreçleri, kayıt prosedürleri ve teknik şartnamelere de detaylı olarak yer verilecektir. Birincil olarak enerji verimli, karbon emisyonlarını azaltmaya yönelik, geri dönüştürülebilir, çevre dostu ve enerji maliyetlerini düşürmeye yönelik ürün tedarikçilerini bünyesinde barındıran AZKarbon'da, satıcı değerlendirme mekanizmalarıyla ürün ve hizmet kalitesinde standardı sağlamaktadır. Bunu yaparken tedarikçilerin ve tüm paydaşların mutluluğu için gereken özeni göstermektedir. Gerçekleştirilen marka iş birliği veya sponsorlukları sosyal medya mecralarında gururla paylaşarak tedarikçi görünürlüğüne de katkı sağlayan AZKarbon, birliktelik kavramına vurgu yapmaktadır. Sürdürülebilirlik kavramının hayatlarımıza doğrudan dokunması noktasında birlikteliğin önemi göz ardı edilmemelidir. Standart komisyon oranları ve sözleşmelerde yer verdiği güven unsurlarıyla AZKarbon'da tedarikçi haklarını da güvence altına almakta; şeffaf, adil ve güvenilir bir pazaryeri oluşturma adına tüm koşulları titizlikle yerine getirmektedir. Bahsedilen tüm bu faaliyet alanlarıyla kapsayıcı ve bütüncül yaklaşımıyla AZKarbon sürdürülebilirlik kapsamında gündelik yaşantısını düzenleyen, enerji maliyetlerini düşürmek, karbon emisyonlarını azaltmak, küresel trendler ve uygulamalarla ilgili güncel bilgileri yakından takip etmek isteyen ve en önemlisi gelecek kuşakları ve dünyanın yarınını önemseyen tüm birey ve kurumlar için oluşturulmuş Türkiye’de alanında öncü bir pazaryeridir. Ekosisteme kalıcı fayda sağlarken bilginin gücünü ön plana çıkarmayı amaçlamaktadır. Bu değer zincirinde bir halkayı tamamlayarak toplumsal faydaya katkı sağlamak için AZKarbon’u takipte kalın.